urunler
      DİMMER 3

DİMMER 3 RESİMLERİ

Fiziksel Farklılık olarak olarak 2 çeşit Dimmer 3 Modeli bulunmaktadır.
Bunlar:
   Dimmer 3 Kablolu
   Dimmer 3 Konnektörlü


Dimmer 3 modellerimizde kendi içlerinde buton ve plastik kutularının renk farklılıklarına göre çeşitlere ayrılır.
3 Kanal Dimmer çeşitlerine ait fotoğraflar ve Dimmer Bağlantı Şeması. Daha büyük fotoğraflara ulaşmak için merak ettiğiniz fotoğrafın üzerine tıklayın.

Dimmer 3 Kablolu Modeller :






DİMMER 3 Kablolu Modeller İçin
Bağlantı Şeması
Dimmer 3 için kablo çıkışlarının detayları ve bir bağlantı örneğinin basit şeması.











Dimmer Konnektörlü Model :




















Dimmer 3 konnektörlü ürününün bağlantı şeması
Bu modelin bağlantı noktalarına ilişkin bilgi ürünün ön panelinde konnektör deliğinin hizasına gelen yerde yazmaktadır.

! Almak istediğiniz ürün için ürün tipini iletişim sayfamızdaki web adresimiz aracılığı ile bize gönderin. ve ne şekilde almak istediğinizi bize anlatın. Yardımcı olalım !
DİMMER 3 ÜRÜN DETAYLARI

bu ürün her türlü doğru akımla çalışan Led, Lamba, Motor ve Selenoid valf’i kumanda etmek için kullanabileceğiniz bir üründür.

UYGULAMA ALANLARI
Ledlerin yada Lambaların ışık seviyelirini kapatıp kısıp açma amacı ile kullanılır. Ev, otel, disko, bar, restoran, park ve bahçe, masa lambaları gibi yerlerin aydınlatmasında kullanabilirsiniz.
Cihazın üç çıkışına bağlayacağınız üç ana renkteki LED lerle RGB renk karışımı yaparak istediğiniz rengi oluşturmanız mümkündür. Bu özelliği sayesinde ev otel disko bar restoran park ve bahçe gibi bir çok yerin dekoratif aydınlatmasında kullanabileceğiniz bir sistemdir.
Çıkışına bağlayacağınız motorların devirlerini artırıp azaltabilirsiniz. Kapatıp açabilirsiniz.
Bir su hattından geçecek olan suyu selenoid valf yardımı ile kapatabilir, kısıp açabilirsiniz. Mutfaklarda Park ve bahçelerde kullanabilirsiniz. Bu özelliği ile havuzlarda fıskiyelerde görsel show lar yaptırabilirsiniz.
Ayarlanabilir sensör özelliği ile bütün bu işleri sadece istediğiniz karanlık seviyesinde devreye sokabilirsiniz. Lojik PWM çıkışı sayesinde Power Led lerin akım sürücülerini kumanda edebilirsiniz.

CİHAZIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
- Kullanımı oldukça basit ve eğlencelilidir.
- Sağlam butonları ve plastik kutusu ile dayanaklı bir cihazdır.
- Duvara asılabilme özelliğine sahiptir.
- Farklı renk seçenekleri bulunmaktadır.
- 3 ayrı çıkışı ile aynı anda üç ayrı Led Lamba Motor yada selenoid valf i kumanda edebilirsiniz. Ayrıca RGB LED ler ile istediğiniz rengi oluşturmanız mümkündür.
- Cihaz çıkışları PWM ile kumanda etmektedir.
- Her ayar değişiminden sonra yaptığınız son ayarı hafızasına kaydetmektedir. Bu özellik sayesinde Elektrik kesintilerinden etkilenmemektedir. Elektrikler kesilip geri geldiğinde sistem en son yapılan ayarlardan çalışmasına devam etmektedir.
- Direk kumanda edeceğiniz elemanlara bağlamak için olan güç çıkışının haricinde sadece Lojik PWM sinayal alabileceğiniz harici sinyal çıkışı bulunmaktadır. ( bu özelliğin ayrıntıları ile ilgili bilgi edinmek için mutlaka web sitesini inceleyiniz ) Bu özellik sayesinde büyük bir gökdelenin bile tamamının aydınlatmasını kumanda etmeniz mümkündür.
- Sadece sistemi karanlıkta devreye sokabilen bir foto sensörü bulunmaktadır.
- Foto sensörünün hassasiyeti ayarlanabilmektedir.
- 6 Volt – 30 Volt arası çalışabilir. Cihazın çıkışına bağlayacağınız elemenın voltajına göre 6 volttan 30 volta kadar olan değerlerde voltajlarla cihazı çalıştırabilirsiniz.
- Elektriği + ve – girişleri yanlış bağlamaya karşı korumalıdır.
- Çıkış akımı her çıkış için 2 amperdir. Daha yüksek akımları kumanda etmek için pwm sinyal çıkışına yada direk güç çıkışına bağlayabileceğiniz güç amplifikatörlerimiz bulunmaktadır...
- Sistemin kendi harcamış olduğu enerji yok denecek kadar azdır.
- Sistem her çıkışın güç seviyelerini ayrı ayrı 256 kademede veririr. Yani bir çıkışa bağlayacağınız bir lambanın parlaklık seviyesini sönük olduğu andan itibaren maksimum parlaklık seviyesine çıkana kadar 256 kademe geçer.

KULLANIM KLAVUZU
Cihazın doğru bağlantıları yapıldıktan sonra enerji verilir ve sistem çalışmaya başlar. Eğer çıkışarlardan hiç bir güç gelmiyorsa sensör bir ışık kaynağından etkileniyor olabilir ve sistemin çıkışlarını kapatmış olabilir. Bu durumda havanın kararmasını beklemek gerekir yada sensörün duyarlılık ayarının kısılması gerekir ve eğer sistemin gündüzde çalışması isteniyorsa sensörün üzeri birşeyle kapatılmalıdır. Cihazın sağ üst kısmındaki delikten ince bir düz tornavida ile sensörün duyarlılığını ayarlayabilirsiniz.
Cihaz üzerinde üç ayrı buton vardır sol attaki iki butonun görevi çıkış seviyesini artırır ve azaltır. Artır butonu artırma işlemi yapar Azalt butonu azaltma işlemi yapar. Sağ üst köşedeki buton ise üç ayrı çıkış arasında geçiş işlemi yapar. Örneğin birinci çıkışın gücünü artır ve azalt butonu ile kumanda ederken ikinci çıkışı kumanda etmek istiyorsanız Değiştir butonuna bir defa basın ve bırakın böylece ikinci çıkışı kumanda kısmına geçmiş olursunuz. Ve Artır Azalt butonları ile şimdi ikinci çıkışın gücünü kumanda edebilirsiniz. Üçüncü çıkışı kumanda etmek için Değiştir butonuna bir kez daha basıp bırakmanız gerekir. Böylece üçüncü güç çıkışı kumanda edebilirsiniz. Yeniden başa dönmek için bir kere daha değiştir butonuna basıp bıraktığınızda yeniden birinci çıkışları kumanda edersiniz.
Değiştir butonuna bastınız zaman üç çıkış birden sönecektir eliniz tekrar butondan çektiğiniz zaman çıkışlar yeniden yanacaktır. Bu özellik sayesinde Butonunuzun çalıştığını anlamanız mümkündür ve bu özellik eldeki anlık titreşimlerden dolayı çıkışlar arasındaki geçişin birden çok olmasını engellemektedir.
Artır ve Azalt butonlarına elinizi basık tuttuğunuz zaman sistem çıkışlarındaki gücü kendiliğinden artırmaya başlar yada azaltmaya başlar. Artırma ve Azaltma işlemleri maximuma seviyeye geldiğinde, sistem sizi bilgilendirmek amacı ile çıkışlara flaş yaptırır. ( kısa süreli çıkışların gücünü kapatıp açar )
Ayrıca Artır ve Azalt butonları ile elinizle reflex hareketlerle basıp çektiğinizde minimum değişme oranlarını yakalayabilirsiniz. En ideal sösör ayarı için yapılması gerekenler sırası ile söyledir ; öncelikle ince bir tornavida yardımı ile cihazın sol üstündeki delikten sensörün ayarı saat yönünde sonuna kadar çevrilir. Böylece sensörün hassasiyeti minimuma inmiş olur. Sensörü avucunuzun içerisine alarak karanlık yapın. Sonra artırma butonuna basıp yaklaşık 10 saniye kadar bekleyin sonra değiştir butonuna basın ve yeniden artırma butonuna elinizi basılı tutup yaklaşık 10 saniye bekleyin ve son olarak yeniden değiştirme butonuna basıp bırakın ve son olarak artır butonuna basıp 10 saniye kadar bekleyin. Her üç kanalın çıkışlarınıda max. Yaptıysanız eğer şimdi asıl sensör ayarını yapma sırası gelmiştir. Elinizi sensörün önünden çekin eğer ortamdaki ışık örneğin gün ışığı sistemin çıkışlarındaki ışıkğı yada diğer aygıtların çalışmasını durduryorsa ayar yapmaya gerek yoktur . ama mevcut bulunan ortam ışığında sisteminizin çıkışlarını kapatmadıysa ve kapanmasını istiyorsanız hassasiyet ayarını saat yönünün tersi yönde yavaş yavaş çevirin. Ortam ışığından etkilenip çıkışların gücü kesilene kadar ayarı çevirmeye devam edin ve sessörün ortam ışığını algılayıp çıkışları durdurduğu anda ayar yapmayı bırakın. Çünkü ayarınız olmuş demektir. Yani sisteminizi ortam ışığına göre ayarlamışsınız demektir.
Bu andan sonra ayarlamış olduğunuz cihazınız, ayarlamış olduğunuz ortam ışığı seviyesinin altına düştüğünde cihaz çıkışlarını aktif edecektir ve çıkışta eğer lambalar varsa onları yakacaktır. Yada motor varsa motorları çalıştıracaktır.
Önemli not ! : eğer ortamın ışığı kesildiğinde cihazınızın çıkışındaki lamba yada LED lerde titreme gözlüyorsanız sensörünüz bu cihazınıza bağlı olan ışık kaynağından etkileniyor demektir. Bu durumda yapılması gereken şey Sensörünüzün yönünü kendi ışığını görmeyecek bir konuma çevirmektir.
Cihazınızın çıkışlarındaki bağlı lambalar iki şekilde titreşim yapabilir.
Birincisi artır yada azalt butonlarına basıp beklediğinizde çıkış seviyese maximum yada minimuma geldiğinde haber vermek amacı ile çıkışlara elinizi bastığınız süre boyunca titreşim yaptırır.
İkinciside cihazın sensörünün cihazın kendi kumanda ettiği ışık kaynağına dönük olmasından kaynaklanan titreşimdir. Bu titreşim ancak sensörün yönünün kendi ışığını direk görmeyecek şekilde çevrilmesiyle düzeltilebilir.